Anti Kater Tip: Wat kun je het beste eten als je een kater hebt?

Als je last hebt van een kater kan het juiste voedsel bijdragen aan een sneller herstel. Bepaalde soorten voedsel hebben eigenschappen die je lichaam kunnen ondersteunen bij de afbraak van de alcohol. Hier een lijstje met katervoedsel!

Geen Big Mac of andere vette hap

Natuurlijk, je zou het liefst een vet Bic Mac menu naar binnen willen werken. Alleen heeft je lichaam het momenteel al druk genoeg met het afbreken van de alcohol. Een vette Big Mac kan je er nu dus echt niet bij hebben.
Het is dus verstandig om voor voeding te kiezen die de symptomen van je kater kunnen verlichten. De beroemde filosoof Hippocrates zei niet voor niets: “Laat uw voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding.”

Kippensoep

Kippensoep, vers of uit blik, is perfect om de vochthuishouding weer op peil te brengen. Verder is het een bron van vitamines, mineralen, calorieën en eiwitten.

Suikers

De suikers in honing en Maple Syrup helpen om de alcohol af te breken tijdens het slapen. Ook geven ze de lage suikerspiegel een boost. Een eetlepel honing kan er dus voor zorgen dat je ’s morgens minder last hebt van je kater.

Maak thee van verse gember

Gember staat bekend als remedie tegen de misselijkheid en is dus prima katervoedsel. Laat een paar plakjes gember trekken in heet water en je hebt een pittige thee die helpt tegen uitdroging en misselijkheid.

Kijk hier voor meer tips tegen misselijkheid.

Bananen

Bananen bevatten Kalium. Dit helpt de alcohol af te breken. Verder zijn bananen licht voor de maag en helpen ze tegen de honger en misselijkheid.

Zout eten

Doordat je lichaam veel mineralen heeft verloren, heb je na een avond drinken meestal trek in zout eten. Probeer je maag een beetje te ontzien dus eet het liefst licht verteerbaar eten, zoals bouillon of zoute crackers.

Eieren met spek

Velen zweren bij een gebakken eitje met spek op droog brood

Haring en zalm

Visolie helpt je maag bij het afbreken van alcohol en is dus perfect katervoedsel. Je vindt visolie in vette vissoorten zoals zalm en haring. Een broodje met zalm, makreel of haring is dus perfect katervoedsel! Ben je niet zo’n fan van vis? Dan kun je ook visolie capsules nemen.

Aspergesoep

Asperges helpen tegen de kater! In Asperges zitten aminozuren en mineralen die helpen te herstellen van de kater. Eet dus een kom aspergesoep als je je snel beter wilt voelen.

Heb je zo’n dikke kater dat je dit allemaal niet binnen kunt houden? Dan is het misschien verstandig om de volgende keer wat minder te drinken!

Kater Killer

Kater Killer, Uw hangover specialist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *