Nadorst, Wat moet je drinken bij een kater?

De een zweert bij cola, de ander houdt het bij koffie. De nadorst als gevolg van een avondje flink drinken kan behoorlijk vervelend zijn.

Drankjes tegen de uitdroging

Wat kun je nou het beste drinken om zo snel mogelijk van uitdroging te herstellen? Hier een aantal tips:

Water

Allereerst, water! Bij uitdroging is het noodzakelijk om voldoende water te drinken.

O.R.S.

Je kunt ook gebruikmaken van ORS (Oral Rehydration Solution). Dit poeder los je op in een groot glas water. Het middel bestaat uit zouten en suikers die de tekorten in het lichaam aanvullen en ervoor zorgen dat je het vocht langer vast houdt.

Isotone (sport)drank

Isotone Sportdrankjes die speciaal zijn ontwikkeld om extreme uitdroging bij sporters tegen te gaan zijn ook ideaal wanneer je enorme nadorst hebt.=

Bouillon of Cup a Soup

Bouillon bevat zouten waardoor je vocht vast houdt. Ook zit er kalium in. Dat helpt de katerverschijnselen te verminderen. Een kopje Bouillon of Cup a Soup is dit een fijn alternatief voor eten indien je last hebt van misselijkheid. Kijk hier voor meer tips tegen misselijkheid.

Verse Gember thee

Verse gember helpt goed tegen de misselijkheid. Wanneer je een kopje thee maakt door plakjes verse gember in heet water te trekken, is het tevens handig om de uitdroging tegen te gaan.

Fruitsap

Een fruitsapje, het liefst met vitamine C, helpt goed tegen de dorst en kan dus helpen om je snel beter te laten voelen. Heb je last van je maag? Sla deze zure drankjes dan liever over.

Aspergesoep

Het is wetenschappelijk aangetoond dat asperges helpen tegen de kater. Drink dus een kommetje aspergesoep en je voelt je snel beter!

Kater Killer

Kater Killer, Uw hangover specialist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *