Koffie drinken bij een kater. Is dat een goed idee?

Wanneer je wakker wordt met een kater lijkt het drinken van koffie een goede keuze. Toch zijn er ook nadelen aan het drinken van koffie op een brakke zondagochtend.

Voordelen van Koffie drinken bij een kater

Koffie is lijkt het perfecte drankje om de brakheid tegen te gaan. Bijvoorbeeld omdat de cafeïne in koffie tijdelijk de alertheid verhoogt en vermoeidheid verminderd. Koffie kan helpen om de slaperigheid en vermoeidheid die vaak gepaard gaan met een kater, tijdelijk iets te verlichten. Bovendien kan koffie de bloedvaten verwijden, wat enige verlichting kan bieden bij hoofdpijn, omdat dit helpt de doorbloeding te verbeteren.

Nadelen van koffie drinken bij een kater

Dat gezegd hebbende, kan koffie ook leiden tot uitdroging, wat de symptomen van een kater dan weer kan verergeren. Alcohol heeft al een behoorlijk uitdrogend effect op het lichaam, en cafeïne kan dit effect versterken. Dus, als je koffie drinkt om een kater te bestrijden, is het handig om daarnaast voldoende water te blijven drinken om uitdroging te voorkomen.

Bovendien kan te veel cafeïne leiden tot prikkelbaarheid, nervositeit en een verhoogde hartslag. En dat kan de symptomen van een kater verergeren.

Blijf hydrateren

Als je besluit koffie te drinken bij een kater, doe dit dan altijd met mate en probeer het zwarte drankje te combineren met het drinken van water om gehydrateerd te blijven. Onthoud echter dat het drinken van koffie de oorzaak van de kater niet wegneemt, het kan alleen enige verlichting bieden voor bepaalde symptomen op korte termijn. Het beste is natuurlijk om verantwoordelijk met alcohol om te gaan en matig te drinken om een kater te voorkomen.