Misselijk van de kater? Dit moet je doen.

Ben je misselijk wakker geworden na een avondje doorzakken? Misselijkheid tijdens een kater kan een onplezierig symptoom zijn, maar gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt proberen om verlichting te krijgen. Hier zijn een paar tips:

  1. Hydratatie: Drink veel water om gehydrateerd te blijven. Alcohol kan uitdroging veroorzaken, wat kan bijdragen aan misselijkheid. Probeer ook elektrolytenhoudende dranken zoals sportdranken om de balans van elektrolyten te herstellen.
  2. Voedsel: Eet lichte, gemakkelijk verteerbare maaltijden. Vermijd vettig, sterk gekruid of zwaar voedsel, omdat dit de misselijkheid kan verergeren. Probeer bijvoorbeeld crackers, toast, of bouillon.
  3. Gember: Gember staat bekend om zijn anti-misselijkheidseffecten. Je kunt gemberthee proberen, gembercapsules nemen of gemberkoekjes eten.
  4. Rust: Geef je lichaam de kans om te herstellen door voldoende rust te nemen. Slaap kan helpen om je lichaam te herstellen en de symptomen te verminderen.
  5. Pijnstillers: Over-the-counter pijnstillers zoals ibuprofen of paracetamol kunnen helpen bij hoofdpijn en lichaamspijn, maar vermijd het gebruik van aspirine, omdat dit de maag kan irriteren.
  6. Pepermunt: Pepermunt kan de maag kalmeren en misselijkheid verminderen. Probeer pepermuntthee of pepermuntolie.
  7. Anti-misselijkheid medicatie: In sommige gevallen kan een over-the-counter anti-misselijkheid medicijn, zoals dimenhydrinaat (Dramamine), helpen. Raadpleeg echter altijd een arts voordat je nieuwe medicijnen probeert.
  8. Koude kompressen: Een koud kompres op je voorhoofd of nek kan verlichting bieden.

Het is belangrijk om te onthouden dat tijd de beste remedie is voor een kater. Het lichaam heeft tijd nodig om de alcohol af te breken en te herstellen. Als de symptomen aanhouden of ernstig zijn, raadpleeg dan een arts. Ze kunnen professioneel advies geven en mogelijke onderliggende problemen uitsluiten. En natuurlijk is de beste manier om een kater te voorkomen, matig alcoholgebruik of helemaal geen alcohol te drinken.